Sunday, July 8, 2012

Not little miss anymore :)

Hye blogku..Lame betul ai tak membebel kn. Dah dekat 2 bulan kawen. 2 bulan jugakla tak bebel n mencarut disini.
So far ok la. Life kawen best. Tp still coping. Banyak difference la kan. Dolu2 single sekarang dah berdua. Jiji lak datang tiap2 minggu. Maklum ler kan. Ai warden mne bleh balik tiap2 minggu. Sory jiji. Penat naik bas dr TBS dtg Bahau. Lap u la syg!

Ingat nak letak pic kawen kat sini tapi x nk la. Muka kat rumah cm drag. Nasi belah jiji ok. Tu pasal tak excited kot cite pasal kawen. Sebab mak andam tu tak best. Mekap buruk.
Dah malas nak pikir. Buat psyco je nnt.

Honeymun dah pegi jugak. Jalan2 utara je. Nak pg oversea x mampu....

Tu je kot nk update. Siot je kn? 2bulan m.i.a tu je tulis. Nk buat cmne bai? Ai mls. Tgh2 type ni lak kne lyn laki mnja sgt ni. Geram mak ok. ok la. tata titi tutuu~~

Thursday, April 5, 2012

Hati baru dup dap dup dap....

Mase tulis date kat whiteboard dlm kelas td bari perasan hari ni tarikh 5/4/2012. Means lagi sebulan la ai nak berkawin. Mood seram baru naik 1 level. Alhamdulillah la bnyak dh settle. Hantaran pn ok je rasenye. Tp petang tadi dh rase nk bertukar jd bridezilla bile my dad kata borang nikah problem. Wth lagi la. Sume dh complete kot. Imam jurunikah ni over betul. Macam kan die nk bernikah. Semua dh kepil sekali kot. Lagi mau tnye surat kebenaran jiji. Kan ai dh bagi. Marah tau. Tu yg paling penting. Ai nak kawen ni...

Bapak ai pn satu. Cari la sume document tu. Dah letak satu tempat pn gatai tangan pegi punggah buat pe. Haila...marah tau. Kacau tido je.

La ni x banyak nak pikir kot. Tengah kumpul2 alamat kawan2. Ai tau sume jauh2. Just anta la buat syarat. Kalau datang alhamdulillah. Memang dialu-alukan pn... Hantaran still in progress. Kne tnye my sis dulu sbb cikgu skolah die amek upah buatkan. Nape x buat sendiri?  Tangan keras dan malassss....

tu je kot. nxt update rasenye dah kawen. X senonoh kan. Bleh lak langkau bulan baru update. Biala. x kacau orang pn. K la. Baiii~~~

Tuesday, February 21, 2012

Ohoiii~~

Bersiaran lagi dari bilik warden asrama skss... Baru lepas ujan ni. Ajaib btul ai x tido time2 lembab dan sejuk macam ni. Otak tgh serbut ni. Pikir duit, kawe, saps, sppbs, kawen, duit......

Hai banyak betul belanja nak kawen ni kn. Kalau kire2 dah abes dkt 8K ni. Just utk bridal, photog n hantaran. Duit sendiri tu. Makan2 totally gune duit hantaran tu. Sabar je la kan. Nafsu nak kawen ni membuak2 bukan ape. Lebih pada nak beli barang. Tgk yg tu nak yang tu. Tgk yang lain pn nak jugak. Padahal tak perlu pn. Saje je nk membazir.

Jiji lak dh book tiket pg honeymun. Dokek yo. Tapi duit jugak la jang. Mano ese nak cari duit banyak tue??? Jual buah pinggang buleh kot.

So far sume bende dh settle. Tapi ni nk cite bende palaing sengal. Kelmarin tangan gatal pegi beli beg tut!
Sengaja okeh. Bajet duit banyak. Cibai. Pastu leh lak sedapkn ati cakap tak ape kot. Kasut ari tu murah je. Beg takpe la mahal sikit. Bangang kn? Patut nye duit tu simpan. Hai teruk betulla nafsu membeli ni...

Hari ni my tailor pn dh siapkn on of the kaftans for my sisters. Santek sangat. Harap2 nye pas pakai lagi la santek kan...

Ok la..nnti story lg. Pic males nk letak. Nanti org ckp ai promo muke lak. Tak pon kasi modal orang2 temerloh kutuk je..Males ai...

Ok la babai

Saturday, February 11, 2012

tibe2 rajin nk update belog...

Salam...
Semalam ai buat bnda keji tau. Pegi beli kaftan on9. X de reason pn nk bli. Ade sbnrnye tp ai malu la nk cite. Point sebenar disini adela motif tu x berape nak kuat. Lebih kepada kehendak dari keperluan...
Tapi nak buat pe lg kan? Dh terlajak bayar kene la beli je...Harap2 lawa la kaftan tu. Lg satu ingatkan seller tu from Malaysia. Tapi time msg fb dah pelik asal minah ni cakap cm sedikit indon. Rupenye memang indon sih. Track parcel td mmg dr Indon. Kelmarin di indon, semalam kat singapore n hari ni dh sampai Malaysia. Dalam isnin kot kne pegi Bahau amek kt skynet sebab skynet bahau bengong x reti jln masuk skolah ai...Belagak bandar sgt ok...

Kan dah merepek2 kutuk skynet lak. Kalau kt jengka tiptop ok service. Sampai dpn rumah. Ni lak ai kne bazir minyak n masa pg Bahau. Nyampah!

Sebenarnye banyak reason ai bengong mlm2 ni. Pening la main tukar2 date nk kawen ni. Lagi pening bile orang sentap bile plan  jadi. Kemon la wei. Plan baru. Name pun plan. PERANCANGAN. So standard la bile kene alter sana situ. Bukan tak jadi pn. Just kene ubah je. Tu pn nak sentap kee??
Letih tau.
Tak paham x pe. Ai just luahkan je... de geng bujang kt skolah ni. So merempan kat cni lg bgus.

Malas la nak layan u. Esok lusa ok la tu. Sabo je la...

Dek sebab tension td dah hampir nak beli spanx. Siot kn? Tak pasal2 je. Dh bukak dh m2u td. Siap nk byr. Tp pikir2 balik x de gune pn. Saje je nk derma duit. Mcm la kaye sgt.
Uolls jgn gatal2 offer pape kt fb lg tau. X kisah la sticker ke, chocs ke, tudung ke...Ai ni x tahan godaan. Rase cantik je beli. Ibarat ade pokok duit tepi umah.

Ok la. nk sambung tgk cite korea shut up flower boys ni. Layan kore lg bagus. Dapat gak cuci dan sucikan mate ai ni. Bai!

Wednesday, February 8, 2012

Cak!!

Hai lovelies!!! Miss me tak? Geli kan panggil lovelies. Bajet scarflets lak. Ptuihh!
Tetibe2 tangan gatal nk godek blog. Dah dekat 3 bulan rasenye tak update. Nape? Sebab ai malas nak emo2. Drama sangat la. Gatal bena nak kawen.

Eh lupe nak kasi tau. Mak ai dh kasi kawin. Yuhuu....

Bridal dh ade, photog check,, faor check! Tinggal nak order kad, order canopydan paling penting, hantar borang nikah.

Dalam dilema gak ni. Pasal bridal ai. Baju best, pelamin pn best. Tp mekap tak bape nak suke. Mekap ala2 sembilu gitu. Camne eh? Dilema ni. Tapi kalau upah MUA lg overbudget la ai...
Poning poning...

Nak dekat2 ni tengok semua bnda nak. Jahat tau. Jangan offer ai ape2. Konfem ai ambek tnpa pikir 14 kali.Semalam gatal pg bli shawl. Mcm la akak bridal tu x kasi tudung nk pakai. Saje. Mmg gatal tangan..

Ok la. tu je la kot. Len kali cite lg ye. Nak tengok budak ade main skipping lak kt atas ni. Mmg nk kne libas. Jap cikgu dtg ye...jap.....

Sunday, November 6, 2011

dalam hati ade rase pedih..

Selamat hari raya qurban y'all. Title beria jiwang kn. Tapi mmg btulla dalam hati ade rase pedih ckit. Lately banyak bende yang tak best jadi. Pasal relationship ler. Dah dekat 4 years kami sama2 tup2 baru ni org persoalkan r.ship ni. Mak ai tetibe pesan pasni jgn ajak jiji blk kg or dtg rumah. Jgn jgk pegi umah dia dh after this.
Sedih ok. Ai nangis gak la setitik dua.

4 ur info baru2 ni jiji ade follow my family pegi my sis grad kt sarawak. Kalau nk pikir positif mungkin jgk sbb kitorang rapat sangat. Pegang tangan la. Mmg tak sesuai. So daripada bia mak bpk tanggung dosa lagi baik tegur ye dok. Tapi sedih la ai. Kalau rase jiji tu bawa masalah why in d 1st place invite jiji to come along???

Family mmg la 1st wei. Tapi stress tak bila org ckp cmtu psl tunang kite? Cam dia dh buat slh besa. Ai pegi la ckp kt jiji ape mak bgtau. Cop Cop...mesti ramai ckp bodoh asal bgtau die lak?.Memang la bg pandangan sesetengah org bodoh tapi pada aku tak. Aku rase perlu bgtau dia supaya dia tau. So lain kali tak de la kitorang buat lagi. Mengalah dan pikir je la mmg kitorang salah. Tak de luak ape2 pun.

Jiji jgn ckp la sedih. Siap vow x nk dtg rumah dh. After kawin baru nk datang. Tapi aku paham bende macam2 boleh keluar dari mulut bile kite marah. La ni dh ok tak de die cakap pape pun. Just kadang2 tu cakap la die terase hati. Sedih ok. Mak sedih.

Tensi okeh pikir bende ni. Rase cm nk mengalah je n cakap aku dah fed up.

Family ni ade macam2 perangai. Walaupun kite sayang family kite, kadang-kadang ade je bende yg buat kite sakit hati. Takde la nk cakap marah or benci mak. Tu dh kurang aja. Tp terase tu still ade. Adik beradik pun mock my action for telling jiji calling me stupid and all. Tp for me that's what i need to do. Tak kisah la dimata dia bodoh pun but for me that's what i supposed to do.

So now rasenye kene keep it low je la. No more coming to each other houses. Tak perlu jumpe parents sape2. Kalau rase nk jumpe cakap je kt family nak pegi jumpa kawan. Buat white lies. Susah jugak ye being in relationship. Banyak hati yang kene puaskn. Moga2 kekal la r.ship ni smpai bile2....

Thursday, September 8, 2011

wish utk yang slow macam aku...

Raye dah seminggu ye dok? Tak pe la. Ape2 pun ai still nk wish selamat hari raya. Macam tahun2 lepas, tahun ni beraya kat dua2 kampung. 1st raye semestinya kat Pilah then baru balik Johor.

Duit raye sesen pun takde. Habis lagi ade. Kalendar kat laptop ni baru ckp 8hb tapi duit gaji sah tinggal suku. Ape macam ni. Kene menagih simpati la nampaknya.

Hadiah raye keluar esok. Ishhh...x payah nak kecoh2 kot. Kampung sangat nampak nak heboh beli kete baru. Haha! Kan dah keluar kampung tu.....

Ok la. selamat hari raya pada yang bace blog ni walaupun hanya aswani dan zawanah...


Selamat Hari Raya dari Keluarga Cik Cen dan Cik Libah dari Kampung Tengah,
Seri Menanti.